Актуално

 • Внимание - поледици в Североизточна България! В Разград, Русе и Силистра при температура минус 2° - минус 3° вали леден дъжд и се образува поледица!

  През нощта с умерен и силен североизточен вятър в страната ще нахлува студен въздух и главно в източните райони все още ще има валежи. С понижението на температурите в Североизточна България дъждът ще премине в сняг. Остават условията за поледици.

  С пренос на въздушни маси от Северна Африка и наличието на прах с произход от пустинните райони там, валежите в страната ще са оцветени.

   

   

 • Повишения на речните нива

  Повишения на речните нива в цялата страна, вероятност за поройни наводнения!

  Днес (18.03) значителни повишения на водните нива ще има във всички реки на територията на страната.  

  Прогнозирани поройни наводнения в резултат на интензивни валежи комбинирани със снеготопене (за водосборите, в които все още има наличие на снежна покривка) през следващите 72 часа

 • Риск от допълнителни повреди от измръзване при напредналите в развитието си овошки

  Понижението на температурите до нула и под нула градуса ще причини щети при напредналите в развитието си овощни насаждения.

  През втората половина от периода агрометеорологичните условия ще претърпят промяна, значителна в Северна България. Очаква се понижение на температурите и средноденонощни стойности в края на периода в по-голямата част от полските райони около и под биологичния минимум, необходим за вегетацията на зимните житни култури. В началото на третото десетдневие на март се прогнозират отрицателни температури, превалявания от сняг и риск от допълнителни повреди от измръзване при напредналите в развитието си овошки.