Заповядайте - демонстрации и работа в реална среда

Демонстрации и работа в реална среда – НИМХ започна изпълнението на програма "Професията на метеоролога и хидролога", финансирана от Министерството на образованието и науката, насочена към подобряване на разбирането за значимостта на природните науки и ангажиране интереса на учениците към тези дисциплини.

Експериментални демонстрации на формиране на дъжд, мъгла, дъга. Какво е климат и какво е метеорологично време? Какъв е този балон, който се издига над кв. Младост в София в 2 часа следобед всеки ден? Програмата, в настоящия момент, е насочена основно към ученици от 5-ти до 7-ми клас.

Уважаеми учители, доведете учениците си, за да могат те да прекарат един незабравим следобед в НИМХ!

„С какво да се облека?“, „Кога да посадя семената?“, „Как да се справим с климатичните промени?“ - от ежедневните ни решения до глобалните предизвикателства, почти всички дейности са повлияни от времето, климата и водните ресурси.

От древността до наши дни всяка цивилизация е изучавала климата и промените на сезоните. Днес напредъкът в науката и технологиите позволява все по-точни и детайлни наблюдения чрез съвременни измервателни техники и апаратура. За да може тази информация да е разбираема за потребителите, са необходими изключително компетентни и добре подготвени специалисти - метеоролози и хидролози.

Нашата задача пред ученическата аудитория ще е да представим метеорологията (и хидрологията) отвъд нейното най-разпознаваемо лице – това на презентаторите на времето от телевизионния ефир. Повечето метеоролози и хидролози не са познати на публиката. Техните основни задачи са свързани с много сложни въпроси и проблеми като осигуряване безопасността на полетите, намаляване на градското замърсяване, консултиране за политики за изменението на климата и много други.

За регистрация за посещение съгласно календара изпратете попълнено заявление на електронната поща. До 24 часа ще получите обратна връзка от нашия екип.

Плаката може да изтеглите ТУК(pdf).

Bulgarian