Новини

Партньорство на НИМХ и БТА

Последна новина в БТА:

Тази пролет е относително най-топлата за последните 4 години, сочи справка на Националния институт по метеорология и хидрология

Предишни новини:

Изпращаме втория най-студен месец май за последните 20 години

Справка за времето през изминалия сезон

НИМХ публикува кратка справка за времето, както и картите и графиките за изминалия сезон ( графиките се сменят на 01- число на следващия месец). Подробният анализ за времето по месеци е Месечният бюлетин на НИМХ, който излиза между 20-то и 25-то число на месеца, следващ анализирания.

Приятно четене!

 

Месец май 2024 г. продължава поредицата от глобални рекорди за температури – прессъобщение на Европейската служба за изменение на климата "Коперник"

 

6 юни 2024 г.

 

Eксперти и учени от НИМХ в Софийския фестивал на науката, 9-12 май 2024 г.

Eксперти и учени от НИМХ осъществиха успешно участие в Софийски фестивал на науката в периода 9-12 май 2024 г., проведен в София Тех парк. Участието беше в три направления:

1. В организирани работилници (4 броя по 45 мин.) за ученици в Зала Енергия на София Тех парк, с тема „Как да си направим календар за времето?“ на 9 май 2024 г. от 09:00 до 12:45 часа, изпълнени от гл.ас. д-р Красимир Стоев, ас. Евгения Трайкова, Георги Цеков и Ралена Илиева. Общият брой на посетилите и работили ученици е около 200.

Годишен отчет за дейността на НИМХ през 2023 г.

Публикуван е  пълният отчет за дейността на НИМХ през 2023 г. - тук. Резюме на отчета може да прочетете тук.

Кратка справка за времето през май 2024 г. - 31.05.2024 г., НИМХ

НИМХ публикува кратка справка за времето през месец май, както и картите и графиките за изминалия месец (сменят се на 1-во число на следващия месец). Подробният анализ за изминал месец е Месечният бюлетин на НИМХ, който излиза между 20-о и 25-о число на месеца, следващ анализирания.

Приятно четене!             

Анкета относно бюлетините на НИМХ

С цел оптимизиране на информацията в бюлетините на НИМХ и повишаване на нейната полезност редакционната колегия на изданията кани читателите да изразят своите мнения и предложения, като попълнят следната

Анкета (отваря се в нов прозорец)

Месечен бюлетин за април

Месечният хидрометеорологичен бюлетин на Националния институт по метеорология и хидрология се публикува около 20-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнася.