Прогнози на СМО

Натиснете лупичката и напишете града, за който искате да получите прогноза. Ако сега кликнете върху някоя иконка,ще получите в нов прозорец допълнителна информация за града и линк към националната метеослужба. (Този уиджет на WWIS засега работи само на английски. Той използва бисквитки (кукита) и, за да работи, трябва да бъдат разрешени като добавено изключение бисквитките от трета страна на worldweather.wmo.int.)

На сайта https://worldweather.wmo.int националните метеорологични и хидро-метеорологични служби изпращат информация и прогноза за няколко дни в по няколко града в съответната им държава. Така Вие можете да получите прогноза от първа ръка.

Сайтът World Weather Information Service (WWIS), спонсориран от Световната метеорологична организация, се разработва и поддържа от Обсерваторията на Хонг Конг, Китай. Този уиджет, както и приложението за смартфони „MyWorldWeather“ също са разработени там.

Сайтът предоставя ОФИЦИАЛНА информация за метеорологични наблюдения, прогнози на времето и климатични справки за избрани градове по света.

Към март 2017 г. WWIS осигурява информация и прогноза за времето за 2123 града, от които за 1997 има прогнози от 135 членки, а за 1961 града има климатична информация от 169 членки.