Европа - анимирани прогностични полета и коментар

GFS -поле на налягането

Обширната многоцентрова област на ниско атмосферно налягане, с основен център над Скандинавския полуостров, ще продължи да определя времето в по-голямата част от континента и се ще премества на югоизток. Антициклонално ще е баричното поле на Пиренейския полуостров, южните райони на Франция и Южна Италия. И на Балканския полуостров атмосферното налягане също ще остане относително високо, но слабо ще се понижи.

GFS -поле на температурата

В по-голямата част от Европа температурите ще се понижат. Затопляне ще има на Апенинския полуостров и в повечето райони от Източна Европа, където на места температурите ще са по-високи от обичайните. И на Балканския полуостров повишението на температурите ще продължи.

GFS -поле на валежите

На места в Западна и Централна Европа ще е дъждовно. Значителни по количество валежи ще има в Холандия, Франция, Латвия и Естония. Дъжд и сняг ще вали на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия, в северните й райони количествата ще са значителни. В останалите райони от Източна Европа след обяд на места ще има превалявания. След обяд над северозападните райони от Балканския полуостров ще превали.