Европа - анимирани прогностични полета и коментар

GFS -поле на налягането

Обширна област на ниско атмосферно налягане определя времето в Западна и Централна Европа, както и в южните райони от Скандинавския полуостров. Относително високо е атмосферното налягане в северните райони от полуострова и в по-голямата част от Източна Европа. Над крайните североизточни райони от Европейска Русия баричното поле е циклонално. На Апенинския и Балканския полуостров баричното поле е антициклонално.

GFS -поле на температурата

В повечето райони от Западна Европа и в Германия температурите ще се понижат. Слабо затопляне ще има в Югоизточна Франция, в останалите райони от Централна и в Източна Европа. На Скандинавския полуостров температурите също ще се повишат и ще са по-високи от средните за периода. И в Южна Европа ще има повишение на температурите, в Южна Италия и на Балканския полуостров ще се по-високи от обичайните.

GFS -поле на валежите

На Пиренейския полуостров след обяд на изолирани места ще превали. Облачно и дъждовно, на места с гръмотевици, ще е времето в Западна Европа, района на Алпите и южната част на Скандинавския полуостров. В Северна Италия, Централа Европа, прибалтийските страни и Беларус ще има краткотрайни превалявания, на места и с гръмотевици. Валежи ще има и в крайните северни райони от Европейска Русия.