Европа - анимирани прогностични полета и коментар

GFS -поле на налягането

Атмосферен фронт, свързан с атлантически циклон, ще започне да оказва влияние на времето на Британските острови. Над останалата част от Западна Европа налягането ще е относително високо, но през деня слабо е се понижи. Ниско ще е налягането над Северна Европа. В Централна Европа налягането ще е ниско, но вечерта от запад ще започне да се повишава. На Балканите баричното поле ще е безградиенто, относително високо.

GFS -поле на температурата

На Балканите температурите ще се повишат. На Британските острови, Северна Франция, Германия и страните от Бенелюкс ще настъпи временно захлаждане.

GFS -поле на валежите

След обяд в Ирландия и Шотландия ще започне да вали дъжд. На доста места в страните от Централна Европа и района на Алпите ще превали и прегърми, като само в Германия и Унгария ще е почти без валеж. Облачно и дъждовно ще е на Скандинавския полуостров. Валежи от дъжд ще има в северните и крайните югозападни райони на Европейска Русия. На отделни места в Украйна и Беларус краткотрайно ще превали. Само на изолирани места из планините на Балканския полуостров след обяд ще превали, а вечерта на повече места в Словения и Хърватия.