Европа - анимирани прогностични полета и коментар

GFS -поле на налягането

Над Западна Европа, Западна Германия, района на Алпите, Скандинавския полуостров и североизточните райони на Европейска Русия налягането ще е високо, но от запад на Британските острови ще се понижава. Ниско ще е налягането над останалата част от континента, но слабо градиентно. Дълбок циклон ще определя времето в района на Източна Украйна и южните райони на Европейска Русия.

GFS -поле на температурата

На Британските острови и Западна Франция температурите ще се повишат. На Скандинавския полуостров, l Запdдна Украйна, Полша, прибалтийските страни, Беларус и на Балканския полуостров температурите ще се понижат. Понижение ще има и на Апенинския полуостров. В почти всички части на континента температурите ще са близки до обичайните.

GFS -поле на валежите

На Британските острови от запад ще започнат валежи от дъжд. На Над останалата част от континента на много места ще има валежи от сняг, предимно слаби. По интензивни валежи, предимно от дъжд, както и временно усилване на вятъра ще има в райони на Черноморието, с преместването на циклона и над Източна Украйна и южните райони на Европейска Русия ще има значителни количества. Източните райони на Балканския полуостров ще са под влиянието на циклон с център над Черно море и там, както и в европейската част на Турция ще има слаби валежи, предимно от дъжд. Слаб сняг ще вали на места в Румъния и северозападните райони на полуострова.