22 март ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В НИМХ

Световен ден на водата – 22 март

Световен ден на метеорологията – 23 март

Програма за Деня на отворените врати в НИМХ  (pdf)
Покана за Деня на отворените врати в НИМХ (pdf) 

 

Световният ден на водата, 22 март 2024 г., ще се проведе под мотото „Използване на водата за мир“. Темата подчертава решаващата роля на трансграничното водно сътрудничество за насърчаване на мира и устойчивото развитие в рамките на Конвенцията за водите. (https://www.worldwaterday.org/) Изменението на климата е реална и безспорна заплаха за цялата ни цивилизация. Ефектите вече са видими и ще бъдат катастрофални, освен ако не действаме сега. Ето защо темата на Световния ден на метеорологията 23 март  през 2024 г. е под мотото „На предната линия с действия за климата".

За отбелязване на професионалните празници НИМХ, заедно със своите филиали във Варна, Кюстендил, Плевен и Пловдив и хидрометеорологичните обсерватории в страната, организира на 22 март ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ. Предвидени са разнообразни тематични инициативи. Очакваме ви!

В София НИМХ подготвя прожекция на филм в зала „Акад. Спас Вацов“, посещение на метеорологичен парк и много други презентационни формати. Заповядайте на адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе“ № 66, за да научите как работи хидрометеорологичната служба в България, да се запознаете с изследванията на метеоролози, хидролози и агрометеоролози, да дискутирате със специалисти, да обмените опит и мнения по въпроси, свързани с времето,  климата и водата.

 

Bulgarian