Новини

Кратка справка за времето през ноември 2023 г. - 1.12.2023 г., НИМХ

НИМХ публикува кратка справка за времето през месец ноември, както и картите и графиките за изминалия месец (сменят се на 01- число на следващия месец). Подробният анализ за изминал месец е Месечният бюлетин на НИМХ, който излиза между 20-то и 25-то число на месеца, следващ анализирания.

Приятно четене!

Месечен бюлетин за октомври

Месечният хидрометеорологичен бюлетин на Националния институт по метеорология и хидрология се публикува около 20-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнася.

Годишен бюлетин на НИМХ за 2022 г.

Годишният хидрометеорологичен бюлетин е годишна оценка за състоянието на климата, въздуха, водите и агрометеорологичните условия в България през предходната година.

Печатното издание може да бъде намерено в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", във всички регионални библиотеки в областните градове, както и в университетските библиотеки на университети с факултети по природо-математически науки.

Eлектронния вариант можете да получите от тук

Високопланинска синоптична станция МУРГАШ празнува 70 – годишен юбилей!

На 15 ноември 2023 г се навършват 70 години от първото метеорологично наблюдение във Високопланинска метеорологична станция вр. Мургаш (1687 м н.в.).

През първата година след откриването ѝ в станцията се провеждат наблюдения по климатична програма, а от септември 1954 г. наблюденията са в пълен обем – по синоптична програма.